markjanendan.reismee.nl

Dag 9

Vanochtend een lange rit naar Punta Tombo om de pinguins te zien. Het is altijd moeilijk om je eigen verwachtingen met dit soort niet te hoog te laten worden. Misschien hadden we verwacht om echt hele grote groepen bij elkaar te zien. Zo was het niet. Lijkt dus een tegenvaller maar eigenlijk was het nog beter. Je kunt namelijk heel dichtbij deze prachtige dieren komen. Je loopt gewoon midden in hun broedgebied. Ze lijken dat prima te vinden. We zagen pinguins die aan het broeden waren. Pinguins die op het nest de pasgeboren pinguins verzorgen. En we waren er zelfs bij toen er een net uit het ei kwam. Wooow!

We zijn in een prachtig museum geweest over de evolutie met fossielen. Indrukwekkende opstellingen van dinosourus skeletten. En zelfs een dinosourus ei.

's middags hebben we van een high tea genoten in een Welsh settlement. Achter die lokatie zit een zeer interessant verhaal over groep kolonisten die met succes hun cultuur hebben gered door naar Argentinie te vertrekken.

En hup we pakken vanavond nog maar eens een keer het vluigtuig. Dit keer naar het het meest zuidelijke bewoonde plaatsje in de wereld Ushuaia!